Tagtik

Bestuurder die inreed op Brussels terras aangehouden voor poging doodslag (VIDEO)

Vrijdagmiddag is een bestelwagen ingereden op de terrassen van de snackbar ‘City Pizza’ en de taverne ‘Le Corbeau’ in de Sint-Michielsstraat, een zijstraat van de Nieuwstraat, in het centrum van Brussel. Een bewakingscamera van een naburige winkel legde de hallucinante feiten vast op beeld.

De bestelwagen reed met een hoge snelheid in op de terrassen, waar op dat moment mensen zaten te lunchen. De bestuurder ging er echter meteen na het ongeval vandoor met zijn bestelwagen. Zes mensen raakten lichtgewond, niemand zou er erg aan toe zijn. De slachtoffers zijn stadsmedewerkers en Amerikaanse toeristen. De politie pakte de bestuurder enkele uren later op aan de Luchtbal in Antwerpen. Het zou niet om terrorisme gaan. Het OCAD trok het dreigingsniveau voor Brussel wel op naar niveau 3.

De bestuurder werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Het gaat om een man van 28 van Turkse origine. Hij zou naar eigen zeggen gefrustreerd geweest zijn door het nieuwe circulatieplan in Brussel. Hij kwam mogelijk met zijn bestelwagen vast te zitten in de voetgangerszone, waarna zijn potje overkookte, stelt VRT NWS.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube video screenshot)

Ook dit kan u interesseren