Tagtik

Doodrijder toeristes in Rome vluchtte te voet weg

Vorige zaterdag overleden Wibe Bijls en Jessy Dewildeman, twee West-Vlaamse vriendinnen tijdens een citytrip naar Rome. Ze werden van de weg gemaaid door een 53-jarige chauffeur die onder invloed van drugs en alcohol bleek te zijn.

De twee meisjes keerden na een daguitstap met hun gehuurde auto terug naar Rome. Toen ze aan de ring van Rome een ongeval opmerkten, wilden ze hulp bieden en stapten uit hun wagen, de snelweg op. Daar werden ze aangereden. De chauffeur van de wegen die hen aanreed, pleegde vluchtmisdrijf, maar kon later worden gevat. Hij bleek ook nog zonder rijbewijs te hebben gereden: dat werd in mei ingetrokken nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. 

De man, de 38-jarige Italiaan Francesco Moretti, die bij het gerecht ook al terechtstond voor diefstal en andere misdrijven, is gearresteerd en zit in de cel.  “Ik hoorde een enorme knal”, zo verklaarde een jongeman die getuige was van het ongeval in de Italiaanse pers. “Meteen erna ontstond er een zwarte rookpluim. Ik hoorde de bestuurder van de Smart vloeken en vertrekken zonder zelfs maar om te kijken. Eerst probeerde hij nog een taxi tegen te houden, maar toen dat niet lukte, vluchtte hij te voet weg.” De man werd geïdentificeerd aan de hand van dashcambeelden en kon een uur na de dodelijke aanrijding in zijn appartement worden opgepakt. Hij zal zich nu moeten verantwoorden voor dubbele doodslag. Hij riskeert een gevangenisstraf tot 18 jaar.

(Skwadra and HL by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren