Tagtik

Arts levenslang geschorst na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Tuchtrechters in Nederland hebben een plastische chirurg een levenslang beroepsverbod opgelegd omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd.

Een rechtbank had de arts eerder dit jaar al veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro. En daar komt nu dus ook een levenslang beroepsverbod bij. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in het Nederlandse Zwolle heeft de arts nu uit het register geschrapt waar alle medici in moeten staan. Zonder registratie mag hij niet in de zorg werken.

De feiten speelden zich af in mei 2022. De arts had toen een ooglidcorrectie uitgevoerd bij een patiënte en omdat haar ogen zo gezwollen waren, maakte ze zich zorgen en besloot ze de dokter via videochat om raad te vragen. Maar de dokter had iets anders in gedachten. Hij lag op bed in een hotelkamer en draaide zijn telefoon richting zijn blote geslachtsdeel. De patiënte zette de videochat meteen stop. Op aandringen van de arts volgde een tweede videogesprek, waarbij de man zich weer bevredigde. De vrouw nam de beelden op als bewijs.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren