Tagtik

Nederlandse tieners maken gat in muur tussen aangrenzende kamers om gang niet te gebruiken

Een party-holiday van enkele tieners is op Mallorca wel heel erg uit de hand gelopen. Ze hebben het driesterrenhotel gesloopt.

De Nederlandse jongeren, van 18 tot 20 jaar, maakten tijdens hun verblijf een groot gat in de muur tussen twee kamers en molesteerden een televisie. Ze maakten het grote gat in de muur naar eigen zeggen om de gang niet meer te hoeven gebruiken. Bijgevolg konden ze door het gat van de ene kamer in de andere aangrenzende kamer stappen. In een derde kamer werden meerdere apparaten, waaronder een tv-scherm, volledig vernield, schrijven de Spaanse media ‘Diario de Mallorca’ en ‘Última Hora’ op basis van de Spaanse politie.

De vernielingen vonden plaats in het MLL Palma Bay Club Resort langs de Playa de Palma. De groep baldadige Nederlanders bestond uit negen vrienden. De schoonmaakmedewerkers ontdekten de vernielingen zondagochtend toen de jongeren al vertrokken waren zonder uit te checken.

Met de hulp van de luchthavenpolitie werden de negen jongeren gevonden en gearresteerd toen ze op het punt stonden om aan boord te gaan van hun vlucht naar Schiphol.

Maandagochtend verschenen de Nederlandse jongens al voor de rechter. Ze kozen ervoor om geen verklaring af te leggen. De rechter besloot uiteindelijk om de jongens op borgtocht vrij te laten. Ze mogen echter het land nog niet verlaten. Pas als de schadevergoeding volledig is betaald, krijgen ze hun paspoorten terug. Omgerekend moeten de Nederlanders iets meer dan 200 euro per persoon betalen. Daarbovenop komt mogelijk nog een boete opgelegd door de politie.

(FVDV for Tagtik/Source: RTL - Nieuwsblad - Diario de Mallorca - Última Hora/Illustration: Photo by Maria Bobrova on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren