Tagtik

Vrouw eist 1 miljoen nadat ze verbrand wordt door thee tijdens vlucht

Op een vlucht van Orlando naar Hartford (VS) in mei 2024 liep een Amerikaanse vrouw ernstige brandwonden op door een kopje thee.  De passagier eist nu 1,5 miljoen dollar schadevergoeding (of 1,3 miljoen euro) van de luchtvaartmaatschappij JetBlue, volgens CBC News. 

Een kort overzicht van de feiten  
Volgens de klacht, die in juni werd ingediend, raakte de passagier, die met haar 5-jarige dochter reisde, gewond aan haar linkerbil, rechterarm en bovenborst. Te midden van de turbulentie "kreeg haar buurman, die voor haar zat, een 'gevaarlijk heet' kopje thee geserveerd", meldt het mediakanaal Demotivateur. Op het moment van deze dienst stond het signaal "veiligheidsgordels vast" aan.

Brandwonden en huidtransplantaties 
Volgens de advocaat van het slachtoffer veroorzaakte de kokende thee "tweedegraads en mogelijk derdegraads" brandwonden en worden er momenteel huidtransplantaties overwogen voor haar cliënt. Volgens de advocaat werd de passagier afgescheept door het personeel in het vliegtuig toen ze om hulp vroeg. Ze moest tot het einde van de vlucht wachten om naar de eerste hulp te gaan. 

Dit ongeluk zou een grote impact hebben gehad op het leven van de jonge vrouw, vooral in haar professionele leven. Haar verwondingen zouden het haar erg moeilijk hebben gemaakt om haar werk te doen. Bovendien zou het incident haar 5-jarige dochter hebben getraumatiseerd. 

JetBlue, onlangs benaderd door de media, gaf geen commentaar op de gebeurtenis. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren