Tagtik

En wat doet die magische 'skyr' nu juist voor sporters?

13 October 2023 09:28 Skyr, het typische Ijslandse melkproduct, is hip en heeft ondertussen de winkelrekken in de zuivelafdeling veroverd. Het is een soort plattekaas en wordt volgens een typisch Ijslands procedé gemaakt: aan magere melk wordt zuursel (melkzuurbacteriën) toegevoegd. Nadien wordt de wei (vloeistof) via een intensieve methode gescheiden van de wrongel waardoor men een dikke stevige massa bekomt.

Wil jij weten wat je op jouw leeftijd nog zou moeten kunnen?

13 October 2023 09:22 De Britse sportschoolorganisatie, Virgin Active, stelde een checklist van oefeningen samen om na te gaan hoe het gesteld is met je fitheid en gezondheid op een bepaalde leeftijd. Deze checklist komt voort uit onderzoek van de gezondheidsclub die bij 2.000 Britten ook peilde naar de sportmotivatie.

Zo blijf je ook in de herfst sporten

07 October 2023 10:52 We hebben in deze donkere dagen de neiging om minder aandacht te besteden aan ons lichaam en de zetel lijkt ons toevluchtsoord te worden na het werk. Het is al voldoende bewezen dat bewegen een positief effect heeft op ons immuunsysteem en ook reduceren we ons stressniveau door te sporten. Te koud om buiten te sporten? Geen excuus met deze tips!