Tagtik

Baby die dood werd teruggevonden, leefde nog bij geboorte in Brugge

Het parket heeft een onderzoek naar kindermoord geopend in Brugge nadat een pasgeboren baby dood werd aangetroffen op de zolder van een sociale woonwijk.

Een lid van het gezin deed dinsdag de gruwelijke ontdekking. De moeder werd opgepakt, maar in eerste instantie nog niet aangehouden. Het gerecht wachtte op het autopsieverslag. Daaruit moest blijken of het kindje dood werd geboren, of na de geboorte om het leven werd gebracht. Intussen zijn de resultaten bekend: de baby die dood gevonden is in een huis in Brugge, leefde nog bij de geboorte. De 23-jarige moeder werd gearresteerd en wordt verhoord. 

De baby zou in een plastic zak gewikkeld gelegen hebben. De moeder is de meerderjarige dochter van het gezin. Haar familie zou niet gemerkt hebben dat ze zwanger is. Het parket opende een onderzoek voor moord en schuldig verzuim. 

De moeder zal later vandaag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, op verdenking van kindermoord. "Wat er precies gebeurd is, zal het onderzoek verder moeten uitwijzen", zegt Patty T’Jonck van het parket in Brugge. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren