Tagtik

Behoorlijk wat regen op woensdag

Woensdag is het grijs en winderig met regelmatig perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. Op het einde van de namiddag kunnen ze tijdelijk oplopen tot 70 à 80 km/h in het westen en het centrum met de doortocht van het koufront. Het is erg zacht met maxima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond blijft het in de zuidelijke landshelft zwaarbewolkt en regenachtig met aanvankelijk nog kans op matige regenval. In het noordwesten van het land wordt het overwegend droog met mogelijk enkele brede opklaringen. Tijdens de nacht kan er nog wat motregen in Hoog België vallen maar elders wordt het droog. Het blijft zacht met minima van 6 tot 9 graden. De wind wordt matig tot lokaal vrij krachtig uit west tot zuidwest met eerst nog rukwinden tot 60 km/u.

Donderdagochtend zijn er in het westen enkele opklaringen. Elders hangen er veel lage wolken met soms wat motregen ten zuiden van Samber en Maas. In de namiddag trekt een nieuwe, weinig actieve regenzone vanaf het westen over het land. Het blijft zacht met maxima tussen 7 graden in Hoog-België en 11 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit het westen en krimpt op het einde van de namiddag naar het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren