Tagtik

De Wever geeft toe: "Ja, we hebben blufpoker gespeeld"

De stad Antwerpen heeft helemaal niet met het hackerscollectief Play Group onderhandeld en heeft geen losgeld betaald. Volgens experts zijn er voorlopig geen persoonsgegevens buitgemaakt door de hackers. 

De stad Antwerpen is van de website van het hackerscollectief verdwenen en dat deed de vraag rijzen of Antwerpen dan misschien het gevraagde losgeld had betaald. Neen, dat is niet gebeurd, benadrukte Antwerps burgemeester Bart De Wever maandagochtend op een persconferentie. 

De hackers van het collectief Play Group dreigden ermee om liefst 557 gigabyte aan buitgemaakte gegevens op het dark web te plaatsen als er tegen maandag een niet bekendgemaakt bedrag losgeld niet betaald zou worden. Maar Antwerpen betaalde niet, er werden alsnog geen gegevens gepubliceerd én het verdween van de website van het hackerscollectief. 

“We staan niet meer op de pagina op het dark web, er staat geen aftelklok meer waarop staat welke info gelost gaat worden. We hebben nochtans niet betaald of onderhandeld. We weten niet waarom die aftelklok weg is”, vertelde Bart Bruelemans, chief resilience officer van de stad Antwerpen. Is er dan blufpoker gespeeld? “Ja”, antwoordde De Wever kort. 

De komende dagen worden nog heel veel diensten van de stad Antwerpen opnieuw opgestart. Maar het kan tot eind januari duren eer alles weer operatief zal zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren