Tagtik

Dit zijn de voordelen van een 'staycation'

Staycation, we hebben dit woord al veel gehoord en gelezen de afgelopen maanden. Een echt Nederlands woord is er niet voor; vakantie en vrije tijd in eigen land en omgeving is misschien de beste omschrijving. Deze zomer zullen heel wat Vlamingen opnieuw gaan voor een staycation, en da's helemaal niet zo'n gek of saai idee!

Door de coronapandemie waren we allen meer aangewezen om in ons landje te blijven. Dat in eigen land blijven heeft ongetwijfeld ook heel wat voordelen. Je eigen tuin ‘herontdekken’, een eendagstrip of een kort reisje in eigen land heeft zo zijn voordelen, waar we evenveel van kunnen genieten: een leuk marktje, een park waar we vroeger aan voorbij reden, die mooie struik achteraan in onze tuin …

De Engelse filosoof George Moore verwoordde eens “Een man reist de wereld rond op zoek naar wat hij nodig heeft en keert terug naar huis om het te vinden”

Voordelen van staycation
-minder stress: de voorbereidingen om naar het buitenland te vertrekken zorgen voor heel wat stress: de beste route uitzoeken, inpakken, een verblijf voor je huisdieren regelen, welk speelgoed nemen we wel/niet mee voor de kids … Door hier te blijven vermijd je deze stresstoestanden en begin je ‘ontspannen’ aan je uitstapjes, je geniet-momentjes in je omgeving.

-je bespaart heel wat geld: vliegtuigreizen, brandstof, tolwegen, gaan dineren … zijn een serieuze hap uit ons budget.

-ontdek mooie plekjes kortbij: door in eigen omgeving te wandelen, fietsen ontdek je ook lokale plaatsen en ook producten: de bio-boer, dat kleine lokale winkeltje, dat hoevebakkerijtje … waar je vroeger zomaar voorbij reed. We gaan deze dingen veel meer waarderen.

-tijd doorbrengen met dierbaren: dit is toch wel een belangrijk doel van vakantie. Gewoon relaxen, wandelen, foto’s en filmpjes maken, op ontdekking gaan, zijn dingen die we zeker niet mogen vergeten te doen. Vergeet dus ook even die saaie klusjes en besteed aandacht aan lekker eten maken en samen tijd doorbrengen, terwijl je de coronaregels in acht neemt.

-waardeer je eigen huis en je eigen omgeving: probeer even een toerist te zijn in je eigen huis en je eigen omgeving. Het kan je helpen om met andere ogen te kijken naar verborgen juweeltjes die je vroeger over het hoofd zag. Hierdoor voel je je zelfs gelukkiger tot na de vakantie.

Ook in jouw eigen omgeving kan je een fijne vakantie hebben, relaxen en herinneringen maken.
Dus in plaats van te stressen, bekijk de voordelen en GENIET!

(Skwadra by Tagtik/Source: SenMagazine/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren