Tagtik

Dodelijke brand in Aarschots rusthuis werd aangestoken

Vrijdagavond is brand uitgebroken in woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot. Rond 1.00 uur 's nachts had de brandweer de vlammen onder controle. De menselijke tol is wel enorm. Uit de eerste onderzoeksdaden blijkt dat het vuur werd aangestoken.

Zeker één rusthuisbewoner overleefde de brand niet. Daarnaast werden er ook elf personen overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen verkeert nog steeds in kritieke toestand. “Het gaat om zes bewoners, drie brandweerlieden, en twee politieagenten”, aldus schepenen Bert Van der Auwera (Open VLD) en Kurt Lemmens (Vooruit) bij Radio 1.

Alle 162 personen – zowel bewoners als verpleegkundigen – werden geëvacueerd. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan het gebouw is en of ze zullen kunnen terugkeren naar het woonzorgcentrum. In tussentijd worden de bewoners op tijdelijke plekken opgevangen. Sommige bewoners worden opgevangen door familie, anderen verblijven momenteel in het ziekenhuis.

Vuur werd aangestoken
Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat de brand werd aangestoken. Het onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche, een branddeskundige, en het labo. Het parket heeft een onderzoek geopend, dat werd gecommuniceerd op een persconferentie zaterdagochtend.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren