Tagtik

"Je maakt me gek, ik ga je verkrachten".

Lucie Lucas, vooral bekend van haar rol in de Franse serie "Clem", was helemaal niet blij met de petitie ter ondersteuning van Gérard Depardieu die door veel van haar collega's was ondertekend.  

Ze maakte van de aandacht voor seksueel geweld in de filmindustrie gebruik om bepaalde incidenten aan de kaak te stellen waarvan ze zelf slachtoffer is geweest. Ze legde aan Huffington Post uit hoe essentieel het is om een veilige omgeving te creëren op filmsets, zodat mensen "zich gerechtvaardigd voelen om te reageren zonder alles op het spel te zetten". 

Tijdens bepaalde opnames vertrouwt ze de journalist  toe dat ze wekenlang werd lastiggevallen door een acteur die tegen haar zou hebben gezegd (in het bijzijn van een getuige): "Je maakt me gek, ik ga je verkrachten, het is duidelijk dat jij het soort vrouw bent dat dat leuk vindt". Een andere keer was het een regisseur die de jonge vrouw aanviel door om 4 uur 's ochtends hevig op haar deur te bonzen. "Ik zie je de hele dag op mijn tv-scherm, ik kan er niet meer tegen", zei de artiest. 

Is de actrice bang voor de gevolgen van haar uitspraken? Lucie Lucas is zich ervan bewust dat de dingen nu waarschijnlijk "ingewikkelder voor haar worden" en dat er misschien geen contracten meer zullen binnenkomen, maar ze benadrukt dat ze er niet meer tegen kan en voor geen enkele prijs meer op die manier wil werken. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Picture: picture alliance/dpa/MAXPPP | Franck Castel / Afc)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren