Tagtik

Man die met aanslag dreigde, steekt cel in brand en sterft

De man die vorige week met een mes ernstige bedreigingen uitte in het Sint-Anna Ziekenhuis in Anderlecht is maandag om het leven gekomen nadat hij brand had gesticht in zijn cel in de gevangenis van Sint-Gillis.

De politie had de man opgepakt die vrijdagochtend in het ziekenhuis Sint-Anna in Anderlecht ermee dreigde terug te komen en iedereen te doden. Hij was gewapend met een mes. De 24-jarige man, afkomstig uit de provincie Luxemburg, riep ook nog 'Allah Akbar' en verdween vervolgens uit het ziekenhuis. De politie werd ingeschakeld en een grote zoekactie werd opgestart. Uiteindelijk kon de verdachte vrijdagavond ingerekend worden in Sint-Joost-ten-Node en werd hij verhoord. 

Het parket van Brussel startte zaterdagochtend een Nixon-procedure op. Dat wil zeggen dat de man met dwang wordt opgenomen in een gesloten zorginstelling. Omdat de verdachte niet aan de voorwaarden bleek te voldoen, werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden voor inbreuken op de wapenwet. Maar maandag kwam hij om het leven nadat hij brand had gesticht in zijn cel.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren