Tagtik

Nog de hele week temperaturen onder het vriespunt

Dinsdag is het eerst zonnig. In de loop van de dag neemt de hoge en later middelhoge bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +1 graad in Vlaanderen. De oostenwind waait zwak tot meestal matig langs de kust en op de Ardense hoogten. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en volgende nacht is het zwaarbewolkt. In de loop van de nacht vergroot over het zuiden van het land de kans op lichte sneeuw. De minima liggen tussen -2 en -6 graden. De overwegend zwakke oostenwind draait op het einde van de nacht naar het noordoosten.

Woensdag schuift er een sneeuwzone over Frankrijk naar het oosten. De zuidelijke landshelft krijgt hiermee te maken, waarbij er enkele cm sneeuw kan vallen ten zuiden van Samber en Maas. In het noorden komt er enkel wat middelhoge bewolking voor, waarbij af en toe de zon te zien is. In het centrale deel is de bewolking wat dikker en is een vlokje sneeuw niet uitgesloten, maar ook daar blijft het meestal droog. In de namiddag schuift de neerslagzone weg naar Duitsland en wordt het ook in het zuiden droog. Vanaf het noorden verschijnen er dan opklaringen. Maxima van -3 graden op de hoogten, rond het vriespunt in het centrum en tot +3 graden aan de kust. De wind is zwak en meestal noordelijk, aan zee matig uit het noordoosten.

Donderdag is het eerst meestal zwaarbewolkt met vooral middelhoge wolkenvelden, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het zuidoosten valt er waarschijnlijk wat sneeuw. In de namiddag volgen er vanaf het westen brede opklaringen. Elders blijft het wel tot de avond zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen -1 graad op de hoogten, +2 of +3 graden in het centrum en tot +5 graden aan zee. De wind waait zwak uit een veranderlijk richting.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren