Tagtik

Regen op komst

Woensdagochtend verlaat de laatste neerslag ons land via het oosten en kunnen we genieten van enkele tijdelijke opklaringen, vooral in het noorden. In de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe met geleidelijk buien vanaf de Franse grens. Tegen de avond vallen er op de meeste plaatsen buien. De temperaturen zijn iets lager maar blijven hoger dan normaal en schommelen tussen 6 of 7 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De wind is meestal matig uit zuidwest maar krimpt naar zuid tot zuidwest. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht blijft het zwaarbewolkt met perioden met regen of buien, die plaatselijk intens kunnen zijn (een donderslag is niet uitgesloten). De minima liggen tussen 5 of 6 graden op de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Vlaanderen. De wind is matig uit zuidwest. Tegen de ochtend is de wind soms vrij krachtig in Midden- en Hoog-België.

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. Vanaf de namiddag wordt de regen intenser. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vaak vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 65 km/h.

Vrijdag trekt een actieve regenzone over het land. Het is zwaarbewolkt met vaak matige regen. In de namiddag wordt het droger en komen er opklaringen. Enkele lokale buien blijven mogelijk. De maxima schommelen tussen 10 en 13 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 70 km/h. Aan zee wordt de wind in de namiddag krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren