Tagtik

Regenbuien en opklaringen wisselen elkaar af

Woensdagochtend verlaat een neerslagzone via het oosten ons land. Vanaf het westen krijgen we soms brede opklaringen en overwegend droog weer. In de namiddag kunnen er enkele lokale buitjes vallen. Vanavond bereikt een vrij actieve buienzone, eventueel met enkele donderslagen, ons land vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en plaatselijk 11 graden in Vlaanderen. De wind is meestal matig en aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest met windstoten tot 50 of 60 km/u. Vanavond kunnen de windstoten oplopen tot 70 km/u of lokaal meer. Dat meldt het KMI.

In het begin van volgende nacht trekt een eerste zone met regen of buien snel oostwaarts door België. Tijdens het tweede deel van de nacht volgt vanuit het westen een volgende storing met vrij veel regen. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig met pieken tot 70 km/u. Aan de kust waait de wind krachtig met rukwinden tot 80 km/u.

Donderdag bevindt er zich tijdelijk een lagedrukkern boven het zuiden van de Noordzee zodat er boven ons land flink wat regen valt en het stevig gaat waaien. Het is zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Ardennen tot lokaal 12 graden in Laag-België. Er waait een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met pieken tot 70 à 80 km/u.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren