Tagtik

Regenzones trekken over ons land

Vrijdag trekt een storing van west naar oost over het land. Het wordt daarbij zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het in het noordwesten van het land grotendeels droog met enkele opklaringen. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen bij een matige zuidwestelijke wind. Aan zee waait de wind eerst nog vrij krachtig met pieken tot 60 km/h. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht is het zwaarbewolkt met eerst kans op wat regen over het noordwesten. Na middernacht wordt het droog en ontwikkelen er zich opklaringen. Over het reliëf vormt er zich dan weer laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 10 graden in het westen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag start wisselend bewolkt in Vlaanderen en zwaarbewolkt met lage wolken over het zuiden van het land. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het westen, gevolgd door een regenzone in de loop van de namiddag. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden over het zuiden van het land en 10 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot plaatselijk krachtig aan zee uit zuid tot zuidzuidwest met rukwinden tot 60 km/h.

Zondag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. We halen maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in de Kempen bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. We verwachten rukwinden tot 60 km/h.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren