Tagtik

Stomdronken bestuurster, maar lag jongen met elektrische step al op de grond voor aanrijding?

Een jongen van 17 is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval aan de Belgische kust.

De jongen werd met zijn elektrische step gegrepen door een auto omstreeks 2.15 uur in Lombardsijde (Middelkerke). Het dodelijke ongeval gebeurde op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, niet ver van camping Albatros. Een bestuurster reed vanuit Nieuwpoort richting Middelkerke toen het vlakbij de camping tot een aanrijding kwam met de 17-jarige jongen op de step. De jongeman, afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Dilbeek, overleed ter plaatse.

Lag jongen al op de grond voor aanrijding?
De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, meldt het parket van West-Vlaanderen. Er werd een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld. Het is nog wachten op hun bevindingen. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker had de bestuurster van de wagen vier keer zoveel gedronken als wettelijk toegelaten. Het parket trok haar rijbewijs in. “Een groot aantal elementen lijkt er op te wijzen dat de jongen zich reeds op de grond van de rijbaan bevond op het ogenblik van de aanrijding”, aldus de advocaat van de bestuurster. “Door het ontbreken van straatverlichting op die plaats kon de jongeman niet opgemerkt worden”, klinkt het.

Slachtoffer aan kust met inbrekersbende
Het slachtoffer maakte deel uit van een Brusselse jeugdbende die inbraken pleegde in en rond Middelkerke. Hij was net vrij onder voorwaarden.

(Skwadra by Tagtik/Source: WTV - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren