Tagtik

Verpleger die patiëntes verkrachtte krijgt 4 jaar

Een 44-jarige verpleger uit het West-Vlaamse Ieper werd veroordeeld voor verkrachting en krijgt een celstraf van vier jaar.

De rechtbank van Ieper achtte de verkrachting en aanranding van jonge, kwetsbare patiëntes, onder meer op de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis, als bewezen. Eén van de meisjes die G.H. misbruikte, stapte zelf uit het leven. De West-Vlaamse verpleger misbruikte en verkrachtte minstens vijf slachtoffers in het ziekenhuis, waaronder ook minderjarigen. Vier van de vijf feiten gebeurden toen patiëntes met hem alleen waren op de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu zowel voor verkrachting als aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. H. kreeg een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. Daarnaast moet hij zich laten begeleiden voor zijn problematieken. Ook wordt hij ontzet uit de rechten. Zo mag hij geen gezagsfunctie uitvoeren bij minderjarigen en mag hij 15 jaar lang niet in de zorg werken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Ook dit kan u interesseren