Tagtik

Volgende week valt er sneeuw in België

Deze week worden we nog geconfronteerd met typisch herfstweer. Regen en wind maken het vrij onaangenaam om momenteel buiten te vertoeven. Volgende week zouden we echter al verrast kunnen worden door typisch winterweer. 

De temperaturen duiken volgende week naar omlaag en er wordt sneeuw verwacht. Er blijkt immers een heuse winterprik op komst, stelt het KMI. 

Vanaf maandag krijgen de buien een winters karakter met smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuw in de Ardense toppen, zegt weerman David Dehenauw. “De temperaturen nemen dan een duik tot rond of net onder het vriespunt. Dinsdag en woensdag wordt het plus 3 à plus 4 graden overdag, donderdag 4 graden en vanaf dan wordt het weer iets warmer. De sneeuw die op de Ardense toppen valt, blijft liggen, al zijn dat voorlopig geen grote hoeveelheden. Maar dat kan nog bijgesteld worden in de komende dagen.”

In Vlaanderen verwacht Dehenauw vooral smeltende sneeuw, al kan de neerslag die ’s nachts valt wel blijven liggen. “Wie de baan op moet, zal rekening moeten houden met kans op gladheid, zeker ’s nachts en ’s ochtends.”

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren