Tagtik

Vriestemperaturen tot -6 in Vlaanderen

Maandag wordt het zonnig, maar koud, met maxima tussen +2 graden aan zee en -4 in de Hoge Venen. In de Ardennen en over het westen moet eerst wel rekening gehouden worden met lage wolken. en lokaal aanvriezende mist. De wind waait meestal zwak, aan zee en op de hoogste toppen soms matig, uit het zuidoosten. Dat meldt het KMI.

Maandagnacht wordt het opnieuw zeer koud met weinig of geen bewolking. Na middernacht bereiken enkele hoge wolkensluiers vanuit Frankrijk ons land. Het kwik daalt naar waarden tussen -5 graden aan de kust en -10 graden of lager in Hoog-België. De wind waait meestal zwak, op de hoogste toppen matig, uit het zuidoosten.

Dinsdag blijft het droog met redelijk veel middelhoge en hoge bewolking. De maxima liggen tussen -4 graden en -1 graad in Hoog-België en tussen -1 graad en +2 graden elders. De wind waait meestal zwak uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. Aan zee en op het Ardense reliëf is hij meestal matig. Dinsdagnacht kan er bezuiden Samber en Maas soms wat sneeuw vallen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren