Tagtik

Walgelijk: “Zijn grote handpalmen over mijn hele lichaam”

Het Openbaar Ministerie in Parijs eist dat Gérard Depardieu terechtstaat voor de verkrachting van actrice Charlotte Arnould.

De acteur werd in december 2020 aangeklaagd na een klacht van de actrice, die hem beschuldigde van twee verkrachtingen gepleegd op 7 en 13 augustus 2018 bij de acteur thuis in Parijs. De verkrachtingen werden gefilmd door bewakingscamera's in de flat van de acteur en de beelden werden in beslag genomen.

Een andere klacht betrof een jonge vrouw in 2014 op de set van de film Le Magicien et les Siamois, geregisseerd door Jean-Pierre Mocky in de buurt van Angers in Frankrijk. De jonge vrouw was toen 24 jaar oud en werkte als assistente. Het slachtoffer, dat anoniem wenst te blijven, heeft aangifte gedaan van aanranding. 

Ze vertelt over het obscene gedrag van de acteur, “zijn grote handpalmen op mijn lichaam”, “zijn onfatsoenlijke woorden”, “ik maakte er een eind aan omdat het beschamend is om zo aangeraakt te worden”.

Depardieu moet in oktober voor de rechtbank verschijnen op beschuldiging van aanranding na klachten van twee andere vrouwen die beweren dat hij zich fysiek heeft misgedragen op de filmset.

(FVDV and JcM for Tagtik/Photo: License under Creative Common CC BY ND 4.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren