Tagtik

West-Vlaming veroordeeld voor verkrachting vanop afstand

Een man van 25 uit Harelbeke werd door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot 28 maanden, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Zo moet hij zich onthouden van drugs en alcohol en moet hij begeleiding volgen, onder meer zijn seksuele problematiek. De West-Vlaamse twintiger werd onder meer schuldig bevonden aan verkrachting vanop afstand. Zo dwong hij een meisje zichzelf te bevredigen en hem daar vervolgens een filmpje van te bezorgen. 

Gedwongen zelfbevrediging
Thorben D. beloofde via social media een meisje geld voor naaktfoto's. Uiteindelijk werd hij steeds dwingender in zijn eisen en eiste hij ook een filmpje waarin ze zichzelf bevredigt. Dat is verkrachting en aanranding van de eerbaarheid vanop afstand, stelt het Openbaar Ministerie voor de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Kwalificatie als verkrachting
“Verkrachting is volgens de wet een daad van seksuele penetratie van welke aard en met welk middel ook, gepleegd op een persoon of met behulp van een persoon die daar niet in toestemt. Fysiek of lichamelijk contact tussen de dader en het slachtoffer is daarbij niet vereist. Een seksuele zelfpenetratie vanwege het slachtoffer, hiertoe gebracht door de dader, wordt als verkrachting gekwalificeerd. Het maakt daarbij ook niet uit of de dader zich al dan niet fysiek in dezelfde ruimte als het slachtoffer bevindt”, klinkt het in het vonnis.

Dwang bewezen
De rechter gaat ook dieper in op de dwang. “Die dwang kan een morele dwang zijn”, klinkt het. “De opeenstapeling van berichten en impliciete en expliciete bedreigingen die uit het dossier blijken, maken de verklaring van het slachtoffer dat zij onder ernstige morele druk gezet werd geloofwaardig.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren