Tagtik

Wisselvallig weer op zondag

Zondag vallen er enkele buien en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In het westen blijft het overwegend droog. Na de middag concentreren de buien zich op het oosten van het land. Op het einde van de dag bereikt een actieve regenzone het westen van het land. We halen maxima van 6 of 7 graden op de Ardense hoogten tot 9 of 10 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind met rukwinden tot 50 à 60 km/u, of eventueel meer tijdens een stevige bui. Dat meldt het KMI.

Zondagavond gaat het regenen of vallen er buien vanaf het westen. Hier en daar kan er korrelhagel voorkomen en is een donderslag mogelijk. Deze actieve buienlijn wordt zondagnacht gevolgd door soms bredere opklaringen, maar ook door nog enkele buien afkomstig vanaf het Kanaal. Over het zuidelijk deel van de Ardennen kan er flink wat neerslag vallen (in combinatie met de regen die al viel tijdens het weekend kunnen de hoeveelheden oplopen tot 20 à 30 l/m²). De minima liggen tussen 2 of 3 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden aan zee. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Aan de kust waait er een vrij krachtige tot krachtige wind uit west tot zuidwest. Windstoten tot 55 à 65 km/u, of eventueel meer tijdens stevige buien, blijven mogelijk.

Maandag wisselen opklaringen en soms zwaarbewolkte perioden elkaar af. Er vallen een aantal buien die in de Ardennen een winters karakter kunnen krijgen. De maxima schommelen tussen 3 à 4 graden in de Hoge Ardennen en 8 graden over het westen. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee soms een krachtige wind uit zuidwest, ruimend naar west. We verwachten rukwinden rond 60 km/u of lokaal wat meer.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren