Tagtik

Zo hou je die witte lingerie hagelwit

Heb je ook al vastgesteld dat jouw witte lingerie na een tijdje een gelig kleurtje krijgt? Die gelige kleur komt er door zonlicht, zout, water, chloorwater … maar ook door bepaalde wasmiddelen. Toch wel jammer, want ook onder je kledij wil je er als vrouw ‘vlekkeloos’ uitzien.

Je bh heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 8 maanden. Je wast deze best nadat je hem 4 keer gedragen hebt, al is dat afhankelijk van persoon tot persoon. Je wast je bh bij voorkeur met de hand en spoelt met koud water. In de wasmachine kan ook, maar dan in een wasnetje en op een speciaal wolprogramma met fijn wasmiddel. Steek een bh echter nooit in de droger!

Waspoeder
Gebruik geen vloeibaar wasmiddel maar waspoeder speciaal voor witte was. Deze bevat bestanddelen die je was bleken.
Zuurstofbleekmiddel
Zuurstofbleekmiddelen zijn witmakers; voeg hiervan een schepje bij je waspoeder. Je vindt ze in de supermarkt of op het internet.
Borax of natriumboraat
Dit koop je in een doe-het-zelfwinkel, drogisterij of online. Leg je lingerie 24 uur in een boraxoplossing.
Soda
Baking soda staat bekend als een bleekmiddel. Voeg een lepeltje toe aan je waspoeder. Je kan ook vooraf je lingerie er in laten weken en vervolgens gewoon wassen.
Citroensap
Neem een kom met kokend water en voeg citroensap bij. Laat hierin je witte lingerie even weken. Citroensap maakt witte was weer wit en laat vlekken verdwijnen.

Niet doen: je witte bh’s te lang in de zon laten hangen want dan vergelen ze sneller.

(FVDV for Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren