Tagtik

“Ik ga hem vinden en zelf vermoorden”

Op 1 augustus werd Warren Jones Crazybull gearresteerd voor het herhaaldelijk uiten van doodsbedreigingen aan het adres van Donald Trump. 

De 64-jarige had talloze telefoontjes gepleegd naar de residentie van de voormalige Amerikaanse president in Florida. Negen in totaal, allemaal bedreigingen. 

Deze telefoontjes vonden plaats vlak na de eerste poging om Donald Trump te vermoorden en voor de tweede poging aan de rand van de golfbaan in West Palm Beach. “Ik vind Trump wel... Ik ga morgen naar Bedminster. Ik ga hem persoonlijk vinden en vermoorden”, vertelde Warren Jones Crazybull aan de telefooncentrale van het huis van de voormalige bewoner van het Witte Huis. 

Volgens onderzoekers werden er nog andere bedreigingen gepost op een Facebookpagina van de verdachte, meldt BFMTV. De rechtszaak tegen de 60-jarige, wiens verklaringen verward lijken, staat gepland voor 28 oktober. Een agent van de geheime dienst verklaarde onder ede dat Warren Jones Crazybull “paranoïde” overkwam, dat hij zou hebben gegarandeerd dat hij Trump niet wilde vermoorden maar alleen wilde voorkomen dat hij opnieuw president zou worden. 

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: BFMTV/Picture: Unsplash) 

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren