Tagtik

Trump sabelt Zelenski neer en danst plots naar de pijpen van Poetin

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump heeft ongezien hard uitgehaald naar de Oekraïense president naar aanleiding van diens bezoek aan de Verenigde Staten.

“Oekraïne bestaat niet meer. Er was beschaving maar nu is er geen erfgoed meer. Bijna alles is vernietigd. Miljoenen en miljoenen mensen stierven.” Deze harde woorden sprak Trump woensdagavond tijdens een meeting in Mint Hill North Carolina. En hij impliceerde dat deze situatie de schuld was van Zelenski.

“Oekraïne, je zal nooit in staat zijn je steden en dorpen opnieuw op te bouwen tot wat ze ooit waren. Er was beschaving, nu is er geen erfgoed meer. Er zal nooit genoeg geld zijn om Oekraïne herop te bouwen, zelfs niet als de hele wereld samenlegt.” En nog: “Als Harris wint, zullen nog meer Oekraïners sterven en steden vallen.” 

Dat de toestand hopeloos is, is volgens Trump te wijten aan Zelenski, die weigerde een deal te sluiten met Poetin en “iets op te geven”. “Elke slechte deal met Poetin is nog altijd beter dan helemaal geen deal”, besloot hij.

Trump sprak trouwens helemaal niet over de Russische invasie in Oekraïne. 

En Trump haalde ook persoonlijk uit naar de Oekraïense president. “Elke keer als hij ons land bezocht, wandelde hij weg met 60 miljard dollar. Hij moet de beste verkoper ter wereld zijn. En wat heeft het opgeleverd? Het land is helemaal van de kaart geveegd. Er is echt niets meer voor het Oekraïense volk om naar terug te keren. En het had niet moeten gebeuren. Maar die gebouwen liggen en puin en die steden zijn weg. We blijven maar geld geven aan een man die weigert een akkoord te sluiten, Zelenski.”

(FVDV for Tagtik/Source: Politico - NBC - ABC - BBC/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren