Tagtik

"Ibuprofen verergert corona-infectie niet"

08 May 2021 16:00 Ontstekingsremmende medicijnen zoals Ibuprofen verhogen het risico op het ontwikkelen van een ernstige vorm van COVID-19 niet. Dat werd aan het begin van de pandemie wel her en der geopperd. Een nieuwe Britse studie van de gezondheidsautoriteiten, gepubliceerd in The Lancet, bewijst nu dat Ibuprofen en gelijkaardige ontstekingsremmers de infectie niet verergeren.

'Extra patrouilles, maar niet hard optreden'

08 May 2021 15:00 De avondklok tussen middernacht en 5 uur ’s morgens werd vanaf zaterdag 8 mei vervangen door een samenscholingsverbod op de openbare weg en in de openbare ruimte van meer dan 3 personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Leden van eenzelfde huishouden mogen zich wel samen verplaatsen. Heel wat lokale politiezones zullen dit weekend dan ook extra patrouilles inzetten om het nieuwe samenscholingsverbod te handhaven. De politie zal extra waakzaam zijn aangezien de terrassen dit weekend heropenen.

Meteen een kater na uw eerste terrasje? Zo herstelt u snel!

08 May 2021 13:00 We hebben er met z'n allen heel lang naar uitgekeken: de heropening van de terrassen in België. Even zorgeloos genieten van een frisse pint, zomers wijntje of een fruitige cocktail, is wat vele Belgen vanaf zaterdag 8 mei opnieuw zullen doen. Maar indien u wat moeilijkheden ondervindt met doseren, wat volkomen begrijpelijk is gezien de lange sluiting van de cafés, zetten we voor u even enkele handige tips op een rijtje om vlot die eerste kater door te spoelen.