Tagtik

Francken gestraft na 'loslippige tweet'

07 May 2021 16:00 Kamerlid Theo Francken (N-VA) wordt voor de rest van het parlementaire jaar geweerd uit de Kamercommissies waar een geheimhoudingsplicht geldt. Zijn parlementaire vergoeding wordt ook tijdelijk verminderd. Dat maakte Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) bekend.

'Neen: plexiglas kan anderhalve meter afstand niet vervangen'

07 May 2021 14:00 Daags voor de heropening van de horeca en terrassen is er heel wat commotie geweest omtrend het feit dat scheidingswanden van plexiglas al dan niet de anderhalve meter afstand zouden kunnen vervangen op een terras. Heel wat horeca-uitbaters investeerden afgelopen week in zo'n dure plexiglazen wanden aangezien ze zo meer klanten kunnen plaatsen op het terras, dan wanneer ze telkens anderhalve meter afstand moeten garanderen tussen de tafelgezelschappen.

Deze versoepelingen staan ons zaterdag te wachten

07 May 2021 13:23 Een nieuwe fase in de versoepeling van de coronamaatregelen gaat zaterdag 8 mei in. Is het u allemaal even niet meer duidelijk wat er nu wel en niet mag vanaf deze zaterdag? We scheppen klaarheid en zetten alles even op een rijtje voor u.