Tagtik

'1.000 mensen leven als zwevende kolonie op venus in 2050'

De medeoprichter van OceanGate wil tegen het jaar 2050 zo'n 1.000 mensen naar een drijvende kolonie op Venus sturen en zegt dat we absoluut niet moeten stoppen met het verleggen van de grenzen van innovatie.

Guillermo Söhnlein is onverwachts in de schijnwerpers gezet in de nasleep van de ramp met de onderzeeër Titan. De mede-oprichter van OceanGate Expeditions worstelt met heel wat vragen over de noodlottige reis van het bedrijf naar het scheepswrak van de Titanic op 18 juni, waarbij vijf mensen om het leven kwamen, onder wie voormalig collega en vriend Stockton Rush. Er wordt aangenomen dat de onderzeeër binnen enkele uren na zijn afdaling is geïmplodeerd. Dat zorgt alvast voor heel wat bezorgdheid omtrent OceanGate's benadering van innovatie en veiligheid.

Maar OceanGate is niet de enige onderneming van Söhnlein. De zakenman wil immers tegen 2050 zo'n 1.000 mensen naar de atmosfeer van Venus sturen. Hij beweert dat zijn plan niet zo gek is als het lijkt. "Ik denk dat het minder ambitieus is dan tegen 2050 een miljoen mensen op het oppervlak van Mars te hebben", zei hij tegen Insider.

Mensen naar de boosaardige tweeling van de aarde sturen
Hoewel venus vaak "de tweeling van de aarde" wordt genoemd, lijkt Venus niet de ideale plek voor mensen om te gedijen. Zelfs Söhnlein is het daarmee eens. "Je hebt helemaal gelijk dat als je het over Venus hebt, de wenkbrauwen gaan fronsen buiten de ruimtevaartindustrie. En het doet zelfs wenkbrauwen fronsen binnen de ruimtevaartindustrie", zei hij.

Venus is immers de warmste planeet in het zonnestelsel. De atmosfeer zit boordevol koolstofdioxide, de oppervlaktetemperatuur zou lood kunnen doen smelten en zwavelzuur regent uit de wolken. De atmosferische druk is verpletterend - meer dan 90 keer die van de aarde, volgens NASA.

Desondanks ziet Söhnlein niet in waarom de mensheid niet zou moeten proberen op de planeet te leven. Hij wijst op onderzoek dat suggereert dat er een strook van de Venusiaanse atmosfeer ongeveer 30 mijl van het oppervlak is waar mensen theoretisch zouden kunnen overleven omdat de temperaturen er lager zijn en de druk minder intens.
Als een ruimtestation ontworpen zou kunnen worden om het zwavelzuur in de wolken te weerstaan, zegt Söhnlein, zouden er op een dag honderden tot duizenden mensen in de atmosfeer van Venus kunnen leven.

Hij zegt dat een drijvende kolonie tegen 2050 1.000 mensen in de Venusiaanse atmosfeer zou kunnen doen leven. Hoe hij dit precies ziet, is nog niet geheel duidelijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(Skwadra by Tagtik/Source: Business Insider/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren