Tagtik

40 procent Republikeinen gelooft in vaccincomplot

Bill Gates, de voormalig grote baas van Microsoft, heeft al meer dan 275 miljoen dollar gespendeerd aan de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus. Dat doet hij niet zomaar, zo denkt 40 procent van de Amerikaanse Republikeinse kiezers.

Dat blijkt uit een opiniepeiling van Yahoo News en YouGov. Die Republikeinse kiezers denken dat Gates het vaccin zal gebruiken om een microchip in te planten zodat de kiezers altijd en overal gevolgd kunnen worden. Die greep op de bevolking gebeurt dan met behulp van de 5G-technologie, zo mensen de complotdenkers.

26 procent van de bevraagde Amerikanen gelooft die theorie niet, 31 procent weet het niet. Bij de democratische kiezers gelooft amper 19 procent de theorie, 52 procent van hen gelooft er niet in. Van de Amerikanen die voornamelijk hun nieuws halen bij het rechtse Fox News, gelooft 50 procent in de samenzwering.

De Amerikanen blijken een vaccin tegen het covid-19-virus weinig te vertrouwen: amper 50 procent van de Amerikanen zegt zich te willen laten vaccineren zodra het vaccin er is, 23 procent zegt het niet te zullen doen, 27 procent is nog onbeslist.

(Fausto by Tagtik/Source: Yahoo News via HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren