Tagtik

410.756 euro voor meer Vlaamse natuur

Natuurpunt heeft met 'Expeditie Natuurpunt' het recordbedrag ingezameld van 410.756 euro. 148 teams zamelden samen dit bedrag in voor hun favoriete natuurgebieden van Natuurpunt. Zaterdag en zondag gingen ze dan de fysieke uitdaging aan waarbij ze met een kano, fiets of te voet door de Vlaamse natuur trokken.

"Het was op vele vlakken een pionierseditie: het is de eerste keer dat we naar Limburg kwamen. Nog nooit hadden we zoveel deelnemers op de Expeditie. Nog nooit werd er zoveel geld opgehaald voor de natuur", vertelt een tevreden Katrien Degreef (Coördinator Expeditie Natuurpunt).

"Naast wat technische problemen met enkele fietsen en wat stramme spieren en blaren, is alles vlekkeloos verlopen. De sfeer in de teams zat goed, en zelfs de regen bij de finish kon de pret niet bederven. Andere jaren houden we bij de aankomst een groot slotfeest. Dat kon dit jaar helaas niet omwille van de geldende coronamaatregelen. Daarom kozen we ervoor om op drie verschillende locaties aan te komen in Diepenbeek. Dat grote feest sparen we op voor volgend jaar", vertelt Katrien.

Veel geld ingezameld
Dit jaar is er een recordbedrag ingezameld van 410.756 euro. Al het geld gaat integraal en rechtstreeks naar het natuurgebied dat het team koos. Zo worden er rechtstreeks 105 Natuurpuntgebieden gesponsord.

(Skwadra by Tagtik/Source: Natuurpunt/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren