Tagtik

5 jaar cel voor bende van Mega Toby en Sproetje?

Het Openbaar ministerie heeft tot 5 jaar gevorderd voor de zogenaamde bende van Mega Toby en Sproetje. De beklaagden zijn zes agenten van de Antwerpse politie die illegalen mishandelden en afpersten. Maandag stonden ze voor de rechtbank. Zes slachtoffers hadden zich burgerlijke partij gesteld.

De politie-agenten wordt een lange lijst misdrijven ten laste gelegd: zware diefstallen met geweld, afpersing, vervalsen van pv's, rascisme, discriminatie, slagen en verwondingen, misbruik van hun gezag en het uitvoeren van een huiszoeking zonder toestemming. De verdachten zijn inmiddels niet meer aan de slag bij de politie. Vier van hen zijn geschorst, de hoofdverdachte werd ontslagen en een andere nam zelf ontslag.

Zes agenten werden begin 2016 door hun eigen collega's in Antwerpen opgepakt na maandenlang onderzoek door de dienst intern toezicht. Het zestal, dat bekend staat als 'de bende van Mega Toby en Sproetje', blijkt heel wat strafbare feiten te hebben gepleegd tijdens hun shift als politieagent.

Ze worden verdacht van al zeker elf diefstallen met geweld. Ook zouden vier onder hen een huiszoeking hebben uitgevoerd zonder toestemming. Daarbij zouden ze geld gestolen hebben en vernielingen hebben aangericht.

Het zestal ging vaak op dezelfde manier te werk: ze pikten mensen zonder papieren op, namen hen mee naar een afgelegen plaats en beroofden hen vervolgens.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren