Tagtik

5 tips om van je kater af te raken

Ben je na de Tournée Minérale van februari opnieuw in oude (en niet zo slimme) gewoonten gevallen en heb je te veel alcohol gedronken, met pijnlijke gevolgen voor je lichaam? Met deze vijf tips raak je snel verlost van hoofdpijn en misselijkheid.

1. Als je gisteren te veel hebt gedronken, moet je dat vandaag opnieuw doen. Geen alcohol of ook geen koffie die je alleen nog maar meer uitdroogt, maar veel water.

2. De zin zal je wellicht ontbreken, maar flink bewegen, zoals met een fikse wandeling in de buitenlucht, helpt goed bij een kater: de beweging zal de alcohol in je lichaam sneller afbreken.

3. Ontbijten: ook daarvoor kan de zin ontbreken, maar een licht ontbijt helpt die kater sneller te verwerken. Brood, fruit en eieren zijn daarvoor uitstekend, met thee om de vochtbalans in het lichaam opnieuw op peil te krijgen.

4. Slapen: als je slaapt, gun je je lichaam meer rust en is de kans groter dat je misselijkheid en je hoofdpijn verdwijnen.

5. Een pilletje: dat ligt voor de hand, maar het is best om dan te kiezen voor paracetamol om je hoofdpijn en misselijkheid te laten verdwijnen en niet voor aspirine dat niet goed is voor lever en nieren als er nog alcohol in je bloed zit.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren