Tagtik

Aantal besmettingen neemt licht toe

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt licht toe: volgens de recentste gegevens van het coronadashboard van Sciensano stijgt dat aantal op weekbasis met +6%. De stijging doet zich vooral voor bij de 0 tot 19-jarigen en in Wallonië.

Tussen 14 en 20 september werden per dag gemiddeld 59,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +6% op weekbasis. Momenteel liggen er 728 coronapatiënten in het ziekenhuis (+4% op weekbasis), van wie 222 op een afdeling intensieve zorg (-1% op weekbasis). 127 van hen moeten worden beademd (+9% op weekbasis).

In de periode tussen 11 en 17 september stierven per dag gemiddeld 5,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met -29% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 11 en 17 september werden elke dag gemiddeld 2.065 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +6% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 4,8% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,98.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren