Tagtik

'Adriaan Van den Hoof niet langer welkom bij VRT na meldingen ongepast gedrag'

De preventiedienst van de VRT heeft de afgelopen maanden meerdere meldingen ontvangen omtrent ongepast gedrag van presentator Adriaan Van den Hoof (49).

De incidenten waarover de vrouwen getuigen zouden niet plaatsgevonden hebben op de werkvloer. De bal ging aan het rollen nadat Panenka, het productiehuis dat de quiz 'Switch' maakt, een anonieme brief kreeg waarin het ongepaste gedrag van Van den Hoof werd aangekaart. Het gaat volgens Het Nieuwsblad onder meer over fysieke agressie.

In het kader van een verjongingsoperatie en een strategie om meer diversiteit op het scherm te brengen, wordt Adriaan Van den Hoof na zeven seizoenen aan de kant geschoven als presentator van Switch. Bronnen bij de VRT bevestigen echter dat de meldingen van ongepast gedrag ook hebben meegespeeld in de keuze om verder te gaan zonder Adriaan Van den Hoof. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De meldingen van ongepast gedrag werden niet gedaan door kandidaten van de spelshow Switch. Ze zouden in de privésfeer van Van den Hoof hebben plaatsgevonden. De precieze inhoud van de klachten is niet bekend. Het zou gaan om emotioneel misbruik en fysiek geweld. Van den Hoof meldt in een statement dat hij na de zomer met de VRT zal samenzitten om het te hebben over nieuwe projecten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren