Tagtik

'Agent en Floyd werkten in dezelfde nachtclub'

De Amerikaanse politieagent Derek Chauvin en de man die hij doodde, George Floyd, blijken in dezelfde nachtclub als buitenwipper te hebben gewerkt. Dat zegt Maya Santamaria, tot enkele maanden terug de eigenaar van de El Nuevo Rodeo club, waar de twee samen zouden hebben gewerkt.

Toch wil dat niet meteen zeggen dat de twee elkaar echt goed hebben gekend, maar ze hebben elkaar vast en zeker wel ontmoet, vertelt Santamaria aan CNN. "We werkten allemaal in shifts. Het was één team." Het is volgens Santamaria bijna onvermijdelijk dat Floyd en Chauvin elkaar daar zijn tegengekomen.

Floyd, die door zijn voormalige baas als 'een geweldige kerel' beschreven wordt, werkte vaak als buitenwipper op dinsdagen, als er populaire urban-avonden werden gehouden. Politieman Chauvin werkte wanneer hij niet in functie was voor de nachtclub. Hij deed dat al bijna 17 jaar.

Ook de voormalige eigenaar van de nachtclub zag de schokkende beelden waarop te zien is hoe Floyd geboeid om zijn leven smeekt en aangeeft geen lucht te kunnen krijgen, terwijl Chauvin zijn knie minutenlang in de nek blijft duwen. "Schokkend, ik kon niet geloven wat ik zag. Ik bleef maar tegen mijn telefoon schreeuwen: 'Ga van hem af!' Vreselijk, er zijn geen woorden voor. En Chauvin kennende kan ik niet geloven dat hij niet de menselijkheid kon opbrengen om daar die om zijn leven smekende man te luisteren."

(Skwadra by Tagtik/Source: CNN/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren