Tagtik

Al elf personeelsleden Trump besmet

Dat het coronavirus zeer besmettelijk is zal de Amerikaanse president Donald Trump nu ook ondervinden. Binnen de Amerikaanse geheime dienst zijn nu al elf personen besmet. Een van de medewerkers van vice-president Mike Pence is inmiddels ook besmet. Het Witte Huis blijft echter nog steeds evenementen organiseren waar geen mondmaskers aan te pas komen. Dat meldt Yahoo News.

Uit een dagelijks rapport van de U.S. Department of Homeland Security (DHS) blijkt dat er al elf besmettingen zijn binnen de Amerikaanse geheime dienst. Nog eens 23 leden zijn genezen en 60 medewerkers zitten in verplichte quarantaine. In het rapport staan geen namen, dus het is niet bekend om wie het gaat en of ze de afgelopen dagen nog contact hebben gehad met Trump. De geheime dienst liet weten de richtlijnen van de Center for Disease Control (CDC) te volgen, maar het weigerde commentaar te geven op hoeveel van de medewerkers nog in het Witte Huis gewerkt hebben terwijl ze besmet waren.

De kans dat Trump besmet geraakt blijft bestaan, omdat er in het Witte Huis nog steeds evenementen plaatsvinden waar veel volk op aanwezig is. Veel medewerkers van de geheime dienst zouden geen mondmasker dragen. Ook president Trump heeft er al bij verschillende gelegenheden voor gekozen om geen mondmasker te dragen.

"Iedereen die in contact komt met de Amerikaanse president en vice-president zal getest worden.", zegt Adjunct-perssecretaris van het Witte Huis, Judd Deere. Dat gebeurt nadat een van de militaire bedienden van Trump positief testte. 

Naast de leden van de geheime dienst zijn ook al twee medewerkers van Mike Pence besmet met Covid-19. Het gaat om Katie Miller, zijn perswoordvoerder. Zij heeft al op Twitter laten weten dat het goed met haar gaat. (Skwadra by Tagtik/Source: Yahoo News)

Ook dit kan u interesseren