Tagtik

Anderlecht vraagt fans homofoob lied niet meer te zingen

Voetbalclub RSC Anderlecht gaat in gesprek treden met een deel van haar fans via het zogenaamde fan board om een homofoob lied te weren uit het Lotto Park.

Telkens als Anderlechtaanwinst Benito Raman uitblinkt of scoort, begint een groep paars-witte supporters “Alle boeren zijn homo” te zingen. Dat doen ze omdat Raman dat lied in 2015 bij AA Gent in de microfoon zong. De Belgische aanvaller werd daar toen voor gestraft. Met dit lied wordt verwezen naar de geuzennaam 'Boeren' die gebruikt wordt voor de fans van Club Brugge, maar het blijft echter een homofoob en discriminerend lied, dat ook de club van Marc Coucke liever niet meer hoort.

RSCA-woordvoerder Mathias Declercq reageerde bij het Bruzz. “We horen dat ook in het stadion, maar het is een minderheid van de supporters. Noch de club, noch de spelers vinden dit een goed idee. We zouden veel liever hebben dat er iets anders gezongen wordt. Daarom gaan we spreken met de supporters via de Fan Board. Niet om hen te straffen, maar om duidelijk te maken dat er genoeg andere liedjes zijn om te zingen.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren