Tagtik

Belgisch ministerie van Defensie getroffen door cyberaanval

Het ministerie van Defensie meldt maandag dat het net voor het weekend het slachtoffer was geworden van een cyberaanval. De aanval was ernstig en een deel van de activiteiten van het ministerie werd meerdere dagen lamgelegd.

De aanval is het gevolg van een gat in de beveiliging van de veelgebruikte software Log4j van Apache, aldus Defensie. Het beveiligingslek ontstond vlak voor het weekend en vormt een significant risico voor bedrijfsnetwerken wereldwijd aangezien veel bekende apps gebruikmaken van de bewuste software om ‘logs’ bij te houden.

“Defensie heeft donderdag een aanval ontdekt op zijn computernetwerk met internettoegang. Er werden snel quarantainemaatregelen genomen om de getroffen delen te isoleren. De prioriteit is het operationeel houden van het netwerk van Defensie”, zegt een militair woordvoerder.

“Heel het weekend zijn onze teams gemobiliseerd om het probleem onder controle te houden, onze activiteiten voort te zetten en onze partners te waarschuwen”, voegde de woordvoerder, commandant Olivier Séverin, er zondag aan toe. “De prioriteit is het operationeel houden van het netwerk. We blijven de situatie monitoren”, klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1 - De Standaard/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren