Tagtik

Bewaar jij jouw mondmasker veilig?

Al een tijd maken mondmaskers deel uit van ons dagelijks leven. We hebben ze zo wat overal om ons heen opgeborgen; eentje in de handtas, eentje in de auto … Want we willen er toch niet zonder vallen in deze tijden! Toch weten we niet altijd hoe we ons mondmasker het best (veiligst!) bewaren.

We weten wel dat we stoffen (of chirurgische) mondmaskers 8 uur kunnen dragen, tenzij we het heel intensief gebruiken (leerkrachten, verplegers …). In dit laatste geval vernieuwen we ons mondmasker het best om de 4 uur. Ook wanneer het zichtbaar vuil is of vochtig is nemen we best een ander exemplaar.

Met volgende tips weet je voortaan hoe je jouw mondmasker het best bewaart:
-chirurgische mondmaskers die je bijvoorbeeld in de supermarkt of in een automaat koopt, gooi je best weg na gebruik. Stoffen maskers daarentegen kan je wassen en hergebruiken

-laat je mondmasker niet rondslingeren en steek het ook niet los in je broekzak of portefeuille. Je krijgt liever niet de bacteriën of andere stoffen op je masker!

-bewaar je masker het best in een zo steriel mogelijk afsluitbaar plastic of stoffen zakje of envelop
(gebruikte en propere maskers hou je gescheiden!). Plooi steeds de binnenkant van het masker tegen elkaar

-wanneer je het masker even wil afdoen, hou je dit het best vast bij de linten of elastieken. Leg het met de buitenkant naar beneden, liefst op een schone plaats die achteraf kan schoongemaakt worden. Raak nooit de stoffen binnen- en buitenkant aan met je vingers

-handhygiëne blijft belangrijk! Handen grondig wassen wanneer je je mondmasker op- of afzet.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren