Tagtik

Brussel kampt met probleem: 'Ene na andere leerkracht valt uit'

Amper zeven weken na de start van het schooljaar moeten heel wat leerkrachten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest noodgedwongen even thuis blijven omdat hun gezondheid de hoge werkdruk door het prangend lerarentekort niet meer aankan.

De herfstvakantie mag dan wel in zicht zijn, het is slechts een pleister op een al jaren etterende wonde in Brussel. Er zijn te weinig leerkrachten en de huidige leraren moeten daardoor voortdurend in het rood gaan.

"Na hectische week nummer zeven kan ik het niet laten dit bericht te plaatsen wat betreft de schrijnende situatie op onze school en ik heb de indruk ook op andere scholen," trekt een Brusselse leerkracht aan de alarmbel in de Facebookgroep 'Durf te vragen Brussel'. "De ene leerkracht na de andere valt uit, soms wegens ziekte maar meestal door een te hoge werkdruk. Vandaag alleen zijn negen leerkrachten uitgevallen. Wij kunnen dit niet meer aan, er moet dringend iets veranderen", klinkt het. "Dit is een noodkreet!!! We houden dit niet lang meer vol...", schrijft ze in een post die viraal gaat en waarin heel wat Brussels onderwijspersoneel zich herkent.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren