Tagtik

'Brussel plots beste leerling van de klas'

De meeste coronacijfers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen tijdens deze vierde besmettingsgolf onder het Belgische gemiddelde. Dat is opvallend aangezien de Belgische hoofdstad het tijdens eerdere golven veel slechter deed.

"De continuïteit van de maatregelen in Brussel heeft geholpen", benadrukt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, bij Belga. Ze verwacht echter wel dat ze in de komende weken nog zullen stijgen in Brussel. Toch blijkt Brussel nu plots 'de beste leerling van de klas' te zijn. Daar zijn enkele redenen voor, verklaart Neven: "De belangrijkste reden is dat we aan het eind van de zomer altijd enkele basisregels in stand gehouden hebben. Ondanks het feit dat het minder fijn is voor de bevolking hebben we zo toch minder besmettingen gehad. Het verleden vertelt ons dat we niet te snel mogen lossen en dat moet ook een gewoonte worden in de komende maanden", zegt ze.

Intussen hebben sinds zondagavond ook al 40.000 Brusselaars zich aangemeld voor hun boostershot. De inschrijving voor een derde dosis is volledig geopend voor de Brusselaars, zonder wachtlijst of uitnodiging per leeftijdscategorie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren