Tagtik

Brussels plein vernoemt naar minderjarige die politiecontrole ontvlucht

Raar maar waar. In Brussel is een basketplein aan de Nieuwe Graanmarkt hernoemd naar een minderjarige die op de vlucht sloeg na een politiecontrole. Het 'Mehdi Bouda plein' is genoemd naar de 17-jarig Mehdi Bouda. Die kwam twee jaar geleden om het leven toen hij werd aangereden door een politiewagen nadat hij wegliep van een drugscontrole. Het parket heeft destijds geoordeeld dat het om een ongeval ging.

Het is burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) die de naamsverandering heeft goedgekeurd. Hij was ook aanwezig om het aansluitende evenement. De ouders waren vlak na het ongeval nog boos op de burgemeester en het politiekorps. Zo zouden zij pas elf uur na het incident zijn op de hoogte gesteld van zijn overlijden. De formele naamsverandering van het plein stemt hen gelukkig hoewel zij nog steeds hopen op vervolging van de betrokken agenten. "Dit is dus een belangrijke stap tot erkenning. De volgende is de rechtbank." zei Ayoub Bouda, de broer van Mehdi.

Onder andere Theo Francken (N-VA) vindt het een vreemde beslissing om een plein te benoemen naar een gevluchte misdadiger. "De politie maakte volgens de rechters geen enkele fout. Van enig politiegeweld was absoluut geen sprake. Het was een tragisch ongeval zoals er elk jaar heel wat gebeuren. Toch zetten linkse politici in Brussel en elders hun (jonge) bevolking op tegen hun eigen korps. Dat die Brusselse politiekorpsen dat allemaal blijven slikken, blijft me verbazen. Dat dit regelmatig leidt tot rellen en plunderingen toont de tikkende tijdbom.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard)

Ook dit kan u interesseren