Tagtik

Ciarán net voorbij en volgende storm al op komst

Het is nog puin ruimen van de doortocht van storm Ciarán op donderdag, maar er staat al een nieuwe storm te wachten voor het komende weekend.

Het blijft onstuimig weer in de komende dagen in een groot deel van West-Europa, met storm Domingos die op komst is. Die zou wel een zuidelijkere koers varen dan Ciarán. Daarom heeft Spanje alvast code rood voor stormvloed en oranje voor wind afgekondigd. In Frankrijk geldt code geel.

De komende dagen blijft onstuimig weer over een groot deel van West-Europa trekken. Want storm Domingos is op komst. De Spaanse weerdienst kondigt alvast code rood af voor stormvloed en oranje voor wind. Ook in Frankrijk geldt al code geel. Vanaf zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag zullen vooral het zuidwesten van Frankrijk en het noorden van Spanje het hardst te verduren krijgen.

Voor België en Nederland zal het wellicht blijven bij een vrij krachtige tot soms krachtige wind, maar Domingos zal wellicht minder hard uithalen in onze contreien dan Ciarán.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, BFMTV/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren