Tagtik

Corona raakt Vlamingen in de portemonnee

Maar liefst 5.558 gezinnen hebben hun sociale woonlening tijdelijk stopgezet als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Brecht Warnez (CD&V).

De grootste aanvraag tot tijdelijke stopzetting kwam er in het begin van de coronacrisis. In de zomer van 2020 viel de aanvragen dan weer bijna stil. In oktober-november viel er dan weer een plotse stijging te zien, niet toevallig aan het begin van de tweede coronagolf. 

De gemiddelde uitsteltermijn bedroeg zes maanden. Uit de cijfers blijkt dat vooral in Antwerpen en Oost-Vlaanderen heel wat betalingsuitstellen werden toegekend. In West-Vlaanderen was dat opvallend weinig.

"De maatregel is duidelijk belangrijk geweest voor duizenden gezinnen", zegt Warnez. "We moeten de maatregel handhaven voor wie zijn inkomen ziet dalen door de coronacrisis. Het kan gaan om werkloosheid, maar ook door ziekte door het virus." Een aanvraag tot uitstel is nog steeds mogelijk. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren