Tagtik

Coronacijfers stijgen nog altijd

Het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames na een coronabesmetting blijven nog altijd stijgen. Dat blijkt woensdagochtend uit de nieuwste cijfers van Sciensano.

Tussen 28 juli en 3 augustus werden per dag gemiddeld 38,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +29% op weekbasis. Momenteel liggen er 367 coronapatiënten in het ziekenhuis (+19% op weekbasis), van wie 93 op een afdeling intensieve zorg (-1% op weekbasis). 49 van hen moeten worden beademd (-8% op weekbasis).

In de periode tussen 26 juli en 1 augustus stierven per dag gemiddeld 3,0 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +50% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 25 en 31 juli werden elke dag gemiddeld 1.562 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +5% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 3,2% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 1,17.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren