Tagtik

Coronapas in Brussel: volgt ook Vlaanderen?

Vanaf 1 oktober voert Brussel de coronapas in: wie naar een restaurant of een café gaat en een museum, een fitnesscentrum of een discotheek wil bezoeken, zal een Covid Safe Ticket moeten tonen. Ook in Wallonië en Vlaanderen wordt nagedacht over de invoering van een coronapas.

In bepaalde Vlaamse steden en gemeenten in de rand rond Brussel gingen al stemmen op om ook de coronapas in te voeren, maar het blijft niet bij de rand. Volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) leeft deze wens ook elders om zelf te kunnen beslissen over de invoering.

"Wij krijgen verschillende signalen van steden en gemeenten die vinden dat het niet slecht zou zijn mochten ze zelf kunnen beslissen om de coronapas al dan niet in te zetten", aldus Nathalie Debast van VVSG bij Het Nieuwsblad. Die signalen zouden komen van politici, ambtenaren, uit de cultuursector én van organisatoren van evenementen. Ook deelnemers aan evenementen zouden voor de invoering van het CST zijn.

Steden en gemeenten kunnen nu al strengere coronamaatregelen nemen dan op federaal of Vlaams niveau zijn afgesproken, maar dat geldt (nog) niet voor de invoering van het coronapaspoort: daarover beslist de Vlaamse regering.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren