Tagtik

"Coronavirus niet ontstaan op markt Wuhan"

Volgens een Chinees onderzoek dat is gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature is het coronavirus wellicht niet ontstaan op de markt in Wuhan, zoals al sinds de uitbraak van de pandemie wordt gedacht.

Volgens het onderzoek is de markt "een van de slachtoffers van het virus", aldus directeur van Chinese Centrum voor Ziektecontrole. Op de markt worden vissen, vleermuizen, slangen, civetkatten en andere wilde dieren in onhygiënische omstandigheden verkocht, maar stalen van dieren die er werden verkocht testten negatief op het coronavirus.

"Ik heb niets gezien waardoor ik als onderzoeker het gevoel krijg dat deze markt de oorsprong van het virus is," aldus Colin Carlson, bioloog en infectieziektenexpert aan de Georgetown University bij Live Science. "Dit is een virus van dierlijke oorsprong dat de sprong naar de mens heeft gemaakt. Misschien via vleermuizen. Misschien via een ander dier, of vee. We hebben nog geen informatie over hoe en waar."

De eerste bekende persoon met symptomen van het virus, was niet op de markt van Wuhan geweest en dat versterkt de mening van de wetenschappers dat het daar niet is ontstaan.

(Fausto by Tagtik/Source: Nature, De Morgen/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren