Tagtik

Cultuursector herademt (met mondmasker) vanaf 1 juli

1 juli wordt een belangrijke dag voor de heropstart van de cultuursector in ons land.

Bioscopen openen opnieuw, er zullen opnieuw voorstellingen en concerten met publiek zijn en koren mogen opnieuw samen repeteren. Dit is bijzonder goed nieuws voor de fel geteisterde cultuurliefhebber en -beoefenaar in ons land. De heropstart verloopt wel strikt gereglementeerd, alle regels werden opgelijst in een tweede versie van het basisprotocol voor een veilige heropstart voor de sector.

Goed nieuws voor iedereen die in een koor zingt en de afgelopen maanden gedwongen thuis de toonladder moest afgaan. Vanaf volgende week woensdag 1 juli mogen koren opnieuw in groep repeteren, de leden moeten wel allen een mondmasker dragen tijdens de repetitie en de leden moeten op 2 afstand van elkaar staan. Zo staat te lezen in het nieuwe basisprotocol voor de cultuursector. Voor orkesten gelden gelijkaardige strenge regels. Ook hier wordt er liefst twee meter afstand gehouden, tenzij er plexischermen gebruikt worden.

Wat dans en theater betreft, wordt er gevraagd "het fysiek contact occasioneel" te houden. Het gezicht van medespelers of -dansers aanraken, moet vermeden worden. Ook hier blijft het advies: draag zoveel mogelijk een mondmasker, voor en na de" performance, tijdens repetities, enzovoort. De activiteiten kunnen plaatsvinden met groepen niet groter dan 50 personen, op voorwaarde dat de ruimte groot genoeg is om de afstandsregels te kunnen respecteren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren